MHP Erzurum Milletvekili Adayı Çakır

14
NİS

MHP Erzurum Milletvekili Adayı Çakır

1981 yılında Erzurum’da doğdu, öğrenimi yine doğup büyüdüğü memleketi Erzurum’da tamamladı. 2001-2006 yılları arasında Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanlığı bünyesinde görev yaptı. 2009-2015/2020-2023 yıllarında MHP Erzurum İl Başkanlığı’nda Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2010-2013 yıllarında Türkiye Halkoyunları Federasyonu Basın Erzurum İl Temsilciliği, 2013-2019 yıllarında Türkiye Halkoyunları Federasyonu Basın Yayın Kurulu Başkanlığı, 2021 yılında ise, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliği görevine seçildi.
Halkoyunları Milli Folklörcüsüdür. Baba mesleği olan basın-yayın sektöründe uzun yıllar mesai yapmış bir gazeteci olarak;
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Erzurum Gazeteciler Cemiyeti gibi mesleki kuruluşların kurucu üyeliği ve yöneticiliklerinde bulunmuştur. Halen Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanlığı görevini yürütüyor olmakla birlikte Erzurum’da günlük olarak yayın yapan YENİGÜN Gazetesi’nin sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü yapmaktadır.
Meslek yaşantı boyunca çeşitli dallarda kazandığı ödüllerin yanı sıra birçok kez “Yılın Başarılı Gazetecilik” ödülünü almaya hak kazanmıştır. Ülke ve şehir gündemine dair günlük köşe yazıları yazan bir meslek mensubu olarak; yerel ve yaygın çeşitli televizyon kanallarında zaman zaman programlar yapmaya devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Basın Kartı hamisidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.