Maraton Yeniden Başlıyor

17
MAY

Maraton Yeniden Başlıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalmasının ardından siyasi partiler seçim maratonuna yeniden başlıyor. Erzurum’da resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 68.59 oy alan Recep Tayyip Erdoğan için Cumhur İttifakının il başkanları, tüm teşkilatları ile bir kez daha sahaya çıkıyor.

Türkiye 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti. Sandıkların yüzde 99.9'u açılırken Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, adayların yeterli çoğunluğu alamadığını ve seçimlerin resmi olarak ikinci tura kaldığını açıkladı. Sürecin takvimi belirlenirken Erzurum’da Cumhur İttifakı ortağı partilerinin teşkilatları, saha çalışmaları için planlamasını yaptı.

Türk siyasetinde ilk

Geçici sonuçlara göre Türkiye geneli ilk turda yüzde 49.54 oy alan Recep Tayyip Erdoğan ile yüzde 44.92 alan Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta ikinci turda yeniden yarışacak. Türkiye tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı.

Her ihtimale karşı hazırlığımız tamam

Erzurum’da Cumhur İttifakı partileri AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları, seçim maratonu hazırlıklarını tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy kazandırmak için ortak çalışma da yürütecek olan iki ittifak partisine, Erzurum’da Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi teşkilatları da destek verecek.

Süreci zaferle tamamlayacağız

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, “Çalışmalar için hazırlığımız tamam, programlarımız mevcut. Her ihtimale karşılık hazırlığımızı zaten yapmıştık. Biz teşkilat olarak seçimin bittiği gün ertesi seçime hazırlanmaya başlarız. Milletvekili adaylarımız, milletvekillerimiz, önceki dönem milletvekillerimiz, ilçe teşkilatlarımız, kadın kolları ve gençlik kolları ile 20 ilçede sahada olacağız. Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi teşkilatları ile de uyum içerisinde ortak çalışma yürüteceğiz. Hedefimiz en az yüzde 75 oy almak. Sayın Cumhurbaşkanımızın Erzurum’da aldığı oy birçok partinin toplam oy oranından fazla. Bu da bize başka partilerden de Cumhurbaşkanımıza oy verildiğini gösteriyor. İnşallah süreci zaferle tamamlayacağız” dedi.

İkinci tur bizi daha da güçlendirecek

Erzurumluların büyük bir feraset örneği gösterdiğini dile getiren Başkan Küçükoğlu, “14 Mayıs gecesi ortaya çıkan tabloda büyük bir başarının ortaya çıktığını söyleyebilirim. 2018 yılındaki milletvekili sayımızı muhafaza ettik. Her şeyin hayırlısı diyerek çıktığımız bu kutlu yolda ikinci turun bizi daha da güçlendirerek iktidara taşıyacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki ikinci turda ülke genelinde yüzde 60’ları aşan oy oranlarını bulacağız. Bizlere destlerini 21 yıldır eksik etmeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

28 Mayıs’a kadar canla başla çalışacağız

Tüm teşkilatıyla sahada olacaklarını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül ise, “Sahada bizzat ben, il yönetimi, ilçe başkanlarımız ve yönetimleri, Kamu-Sen Başkanımız ve bağlı sendikalarımız, kadın kollarımız, ülkü ocaklarımız, bütün teşkilatlarımızla 28 Mayıs’a kadar canla başla çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı yapmak için mücadele vereceğiz. 14 Mayıs seçimleri öncesi verdiğimiz mücadele ve kararlılığı, 2. Tur seçimlerinde de göstererek 28 Mayıs’a kadar bu işi bitireceğiz inşallah. AK Parti teşkilatıyla da ortak çalışmalar olabilir. Bazı bölgelerde biz bazı bölgelerde onlar, bazı bölgelerde de ortak programlarımız olabilir. Yüzde 70-75’lere ulaştırma hedefimiz var oy oranını. Daha geniş kitlelere ulaşacağız, sıkılmadık el bırakmayacağız. Kapıları tek tek çalacağız. Bunun yansımalarını MHP’nin Meclisteki gücünü artırması olarak gördük” diye konuştu.

Teşekkürler Erzurum

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili genel seçimi süreci ile ilgili olarak bir teşekkür mesajı yayınladı.

Yurdagül teşekkür mesajında , “Seçim sürecinde öz verili çalışmalarından dolayı; il, ilçe teşkilatlarımıza, Ülkü Ocakları İl Başkanımız ve yönetimine, Ülkü Ocakları İlçe başkanlarımız ve teşkilatlarına, Kamu-Sen ve bağlı şube başkanlıklarımıza, Türk Hukuk Enstitüsü, Türkav temsilcilerimize, sahada canla başla mücadele eden milletvekili adaylarımıza, seçim günü sandıkların başından ayrılmayan sandık görevlilerimize, seçim boyunca herhangi bir sıkıntı yaşanmasın diye görevleri başında olan tüm kolluk kuvvetlerimize, gönlü yüreği bizimle atan milliyetçi ülkücü kardeşlerime, basınımızın güzide mensuplarına ve partimize oy vererek iradelerini ortaya koyan seçmenimize ve demokratik görevlerini yerine getirerek sandığa giden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni seçmenler oy kullanacak

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 28 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasında kullanılacak pusula örneğini yayımladı. Pusulada Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan solda, Millet İttifakı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sağda yer aldı. Türkiye’de bu sürede 18 yaşına giren gençler de oy kullanabilecek. Toplamda 50 bin yeni seçmen sandık başına gidecek.

KAYNAK